Yhdistys

Salon Seudun Elinkeinomessut Ry:n tarkoituksena on edistää omalla toiminnallaan seudun elinkeinoelämän toteuttamista ja kehittämistä. Yhdistys järjestää messuja, näyttelyjä ja tapahtumia, sekä on muissa yhdistyksissä mukana tukemassa alueen kulttuuritoimintaa. Taloudellisen tilanteen salliessa yhdistys pyrkii tukemaan paikallista koulutusta, osaamista ja kulttuuria eri stipendien muodossa.

Historia

Yhdistys perustettiin tukemaan paikallista elinkeinotoimintaa lähiseudun kuntien, keskeisten yritysten sekä muutamien yksityishenkilöiden toimesta vuonna 1961.

Yhdistys on järjestänyt jo viisi vuosikymmentä salonseutulaista messutoimintaa  ja Salon Messut –ilmaisu on paikallisten asukkaiden ja yritysten keskuudessa tunnettu jo 1960-luvulta saakka.

Toiminta lähti käyntiin yleismessuista, joista kuuluisimmat olivat vuonna 1965 järjestetyt kansainväliset maatalouden, teollisuuden ja kaupan suurnäyttelyt. Tuolloin näyttelyyn osallistui 673 näytteilleasettajaa ja reilu viikon kestäneet näyttelyt keräsivät huimat 142 000 vierasta.

Erilaisia yleismessuja järjestettiin aina 2000-luvulle asti, jolloin messujen teemaan lisättiin Rakentamisen messut -tukemaan alan voimakasta kasvua.

2010-luvulla yhdistyksen messut kokivat uudistuksen Sekaisin Salosta  –lifestyle messujen myötä. Nämä messut järjestettiin vuosina 2011-2012 yhteistyössä Zemin kanssa, joka on Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteen opiskelijoiden osuuskunta. Messut otettiin alueella hyvin vastaan ja lifestyle -messuja tullaan Salossa näkemään vastaisuudessakin.

2015 otettiin uusi aluevaltaus järjestämällä ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomen Kalastus- ja Erämessut salon keskustassa Farmoksen tontilla.  Näyttelyalue Salojoen varrella toimi hienosti ja näyttelyn tunnelmaa kehuttiin sekä näytteilleasettajien että kävijöiden toimesta.

SALON MESSUJEN JOHTOKUNTA VUONNA 2016

Puheenjohtaja                                Jukka Alanko